Европейският комисар по въпросите на здравеопазването Стела Кириакиду е на знаково

...
Европейският комисар по въпросите на здравеопазването Стела Кириакиду е на знаково
Коментари Харесай

Еврокомисарката Кириакиду призова българите да се ваксинират

Европейският комисар по въпросите на опазването на здравето Стела Кириакиду е на знаково посещаване в България в опит да форсира имунизацията.

Целта на визитата пролича и в изявлението на Кириакиду след срещата й със здравния министър Стойчо Кацаров, което бе и апел към българите.  " Най-сигурният метод за свободен живот и придвижване е имунизацията ", сподели еврокомисарят. 

" Ускоряването на имунизацията ни дава мотив за оптимизъм. Но в този момент не е време за наслада. Следим доста внимателно ситуацията с другите разновидности на ковид. Знаем, че ваксинираните са предпазени. В България са налични и четирите утвърдени в Европейски Съюз ваксини. Всички те са безвредни и ефикасни. Ваксинацията избавя човешки животи. Намалява риска от хоспитализация и ни разрешава да се завърнем към една нова нормалност. Позволява ни да пътуваме. Моето обръщение към всички български жители е да се имунизират ”, уточни Кириакиду.

Министър Кацаров посочи, че Европейската комисия е поела много съответни задължения да ни помогне в метода, по който да организираме по-добре нашата здравно-информационна акция и да реализираме по-добри резултати във имунизацията. 

Последва срещата на Стела Кириакиду с президента Румен Радев.

" След първичното стъписване и някои проблеми със солидарността, европейските институции реагираха бързо и ние сме радостни, че поеха отговорността за доставката на имунизациите. Въпреки че в нашата страна, както във всички страни, броят на смъртните случаи и инфектираните хора понижава фрапантно, сега сме в изчерпателен разбор какви бяха аргументите за високата смъртност и по какъв начин се управляваше рецесията ", съобщи президентът Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР